Frančišek, spev ustvarjenega bitja

Avtor: Alda Merini
Prevod: Miljana Cunta
Vrsta gradiva: Broširana vezava
Jezik: Slovenščina
Založba: KUD Logos

19,00 

Na voljo po naročilu

Šifra: 000440 Kategorija:

Opis

Alda Merini (1931-2009) velja za eno osrednjih imen italijanske književnosti. Ko je preminila, so se časopisi o njej razpisali kot o eni najresnejših kandidatk za Nobelovo nagrado. Čeprav tega priznanja ni dobila, je za seboj pustila izjemen opus, ki je bil deležen tako navdušenja najširšega bralnega občinstva kot tudi resne refleksije literarne kritike. Zelo pomembna v opusu Alde Merini je duhovna, mistična lirika, ki je prisotna že v njenih najzgodnejših besedilih, bolj avtonomen in zaokrožen umetniški izraz pa je dobila v kasnejših, eksplicitno religioznih tekstih.

Pesniška zbirka Frančišek, spev ustvarjenega bitja je zasnovana kot monolog in je polna biografskih navezav na svetnikovo življenje. Zaobjema več kot osemdeset molitev in izpovedi velike izrazne in pesniške moči. Delo, ki predstavlja prvi prevod pesniške zbirke Alde Merini v slovenščino, je prevedla Miljana Cunta, ki je tudi avtorica spremne besede. Vzporedno s slovenskim prevodom je objavljeno tudi izvirno besedilo.

IZ KNJIGE:

Pravijo, da so svetniki blazni, a zavračanje razuma v imenu vere je lahko nadvse tvegano. Razum pozna dvom in muko dvoma, v veri pa je popolna prepustitev tem, kar je nespoznavno, in našemu najboljšemu jazu.

Dodatne informacije

ISBN

9789617011616

Format

Leto izdaje

2018

Strani

211