Hegel’s Philosophy of Mind

Avtor: Georg Wilhelm Friedrich Hegel
Prevajalec: The Encyclopaedia of the Philosophical Sciences
Vrsta gradiva: E-knjiga
Jezik: Angleščina
Založba: The Project Gutenberg
Cena: Prosto dostopna e-knjiga v javni domeni

Za vas je ta izdelek brezplačen, vendar bomo v Zavodu Jnana Bhakti Prada Trust veseli vaše donacije! Vaša podpora nam bom pomagala pri nudenju brezplačnega materiala tudi v prihodnje. Donacija je možna preko spletnega plačilnega sistema Paypal.

Šifra: 000036 Kategorija:

Opis

Philosophy of Mind (Filozofija duha) je tretji in zadnji del Enciklopedije filozofskih znanosti, zbirke, v kateri je Hegel (1730-1831) ponudil pregled njegovega življenjskega dela. Čeprav je bil delo prvotno napisano leta 1817, ga avtor je revidiral leta 1830 in zagotovil, leto pred svojo smrtjo, končno obliko le tega.

Hegel je uporabil tri dele Enciklopedije – Znanost o logiki, Filozofijo narave in Filozofijo uma – kot osnovo za predavanja na univerzah v Heidelbergu, kateri se je pridružil leta 1816, in v Berlinu leta 1820.

Philosophy of Mind je sama razdeljena na tri dele. Prvi del nosi naslov Subjektivni um – Duša (s poglavji Antropologija, Fenomenologija uma in Psihologija); drugi del ima naslov Objektivni um (s poglavji Zakon, Morala zavesti in Moralno življenje); in tretji del nosi naslov Absolutni um (Umetnost, Razkrita religija, Filozofija). Na ta način Hegel sledi razvoju človeškega uma skozi različne plasti zavesti, potem institucije in strukturo družbe in končno skozi umetnost, religijo in filozofijo. Klasični prevod Williama Wallacea temelji na Heglovi zadnji različici iz leta 1830.

Dodatne informacije

Leto izdaje

1894

Strani

322

Format