O dežju in nosorogu | Rain and the Rhinoceros

Avtor: Thomas Merton
Prevajalec: Ana Jelnikar
Vrsta gradiva: Knjiga, mehka vezava
Jezik: Slovenščina
Založba: Sanje

10,00 

2 na zalogi

Šifra: 000214 Kategoriji: ,

Opis

Rak samotar je knjižna zbirka, s katero želimo obuditi pozabljena, neprevedena ali neobjavljena krajša besedila, ki so pomembna za današnji čas. Tudi besedila, kot rak samotar, v svojem življenju menjajo bivališča, da bi živela v novih razmerah in prostorih. Besedilom bomo v novi knjižni podobi dali domovanje v slovenskem in izvirnem jeziku.

Prvo besedilo v zbirki je esej Thomasa Mertona z naslovom O dežju in nosorogu / Rain and the Rhinoceros, ki izhaja v dvojezični, slovenski in angleški ediciji. V angleškem izvirniku je bil prvič objavljen leta 1965 v knjigi z naslovom Raids on the Unspeakable (Napadi na neizgovorljivo). Besedilo je drobec v Mertonovem obsežnem opusu, ki zajema več kot šestdeset del in odseva kompleksno avtorjevo osebnost. Bil je znalec in iskalec, menih in eremit, svetovno znan pisatelj in družbeni aktivist, ki je črpal navdih iz narave, literature in filozofije.

O dežju in nosorogu je brezčasna meditacija o samoti, ki nagovarja k razmisleku, kako ostati človek.

ENG:

First text in the collection Rak samotar is an essay by Thomas Merton, entitled Rain and the Rhinoceros, published in a bilingual, Slovenian and English edition.
It was first published in english in 1965 in a book entitled Raids on the Unspeakable.
The text is a fragment in Merton’s extensive oeuvre, covering more than sixty works and reflecting the author’s complex personality.
He was a connoisseur and seeker, a monk and an eremite, a world-renowned writer and social activist who drew inspiration from nature, literature and philosophy.

About Rain and Rhinoceros is a timeless meditation on solitude that suggests that you think about staying human.

Dodatne informacije

Leto izdaje

2019 Leto izdaje izvirnika: 1964

ISBN

978-961-274-616-2

Strani

27

Format