Second Treatise of Government

Avtor: John Locke
Vrsta gradiva: E-knjiga
Jezik: Angleščina
Založba: The Project Gutenberg
Cena: Prosto dostopna e-knjiga v javni domeni

Za vas je ta izdelek brezplačen, vendar bomo v Zavodu Jnana Bhakti Prada Trust veseli vaše donacije! Vaša podpora nam bom pomagala pri nudenju brezplačnega materiala tudi v prihodnje. Donacija je možna preko spletnega plačilnega sistema Paypal.

Šifra: 000035 Kategorija:

Opis

Two Treatises of Government (v slovenščini Dve razpravi o oblasti) je politično delo angleškega filozofa John Locka, ki ga je avtor anonimno objavil leta 1689. V prvi razpravi Locke napade patriarhalizem, medtem ko v drugi razpravi predstavi svoje ideje o bolj civilizirani družbi, ki temeljijo na naravnih pravicah in teoriji pogodb (contract theory).

Ta publikacija je v nasprotju s prejšnjimi političnimi deli samega Locka. V Two Tracts on Government, napisanih leta 1660, vendar nikoli objavljenih, Locke zagovarja zelo konservativno stališče. Leta 1669 je Locke kot soavtor sodeloval pri sestavi Fundamental Constitutions of Carolina, ki odkrito podpira plemstvo, suženjstvo in tlačanstvo, zato so menijo nekateri, da Fundamental Constitutions of Carolina ni pravi prikaz Lockeove lastne filozofije. Dokument je bil namreč pravni dokument, napisan in podpisan ter zapečaten s strani osmih lordov lastnikov, ki jim je Charles II dodelil kolonijo. V tem okviru je bil Locke samo plačan tajnik, ki jer bil soudeležen toliko, kot je na primer odvetnik pri pisanju oporoke.

Dodatne informacije

Leto izdaje

1690

Strani

119

Format