Šri Brihad Bhagavatamrita, 2. knjiga

Avtor: Šrila Sanatana Goswami
Prevod: Gopiparanadhana dasa
Vrsta gradiva: Rabljena knjiga, trda vezava, zelo dobro ohranjeno
Jezik: Angleščina
Založba: BBT

25,00 

Na voljo po naročilu

Opis

Šri Brihad-bhagavatamrita je epsko delo v sanskrtu, ki ga je v šestnajstem stoletju napisal Sanatana Goswami, eden izmed vodilnih učencev Šri Caitanye Mahaprabhuja. Gre za eno prvih del, ki jih je napisal kateri od šestih Goswamijev iz Vrindavane. Avtor v treh zvezkih, predstavi lahko berljivo pripoved dveh velikih duhovnih iskanj; prva zgodba govori o modrecu Naradi, ki po celotnem univerzumu išče Krišnovega največjega bhakto, v drugi pa pastirček Gopa Kumar išče samega Krišno – Vrhovno osebo, končni cilj življenja.

Bhagavatamrita velja kot dodatek k različici zgodovinske sage Mahabharate, modreca Jaiminija Rishija, ki jo je nekaj trenutkov pred svojo smrtjo izgovoril svoji materi, junak Šrimad-Bhagavatama, Kralj Pariksit.

Ta izdaja Šri Brihad-bhagavatamrite je delo Gopiparanadhana Dasa, ki je skupaj še z nekaterimi drugimi učenci Šrila Prabhupade, po njegovi smrti leta 1977, zaključil prevod in komentar Prabhupadovega življenjskega dela – Šrimad-Bhagavatam. Gopiparanadhana Dasa je, pred svojo smrtjo leta 2011, spisal različne prevode knjig in komentarje na dela Goswamijev.

Dodatne informacije

Leto izdaje

2006

ISBN

IISBN-10: 0-89213-346-5 ISBN-13: 978-0-89213-346-8

Strani

982

Format