Tat masla

Avtor: Srila Bhaktivedanta Narayana Maharaja
Prevajalec: Silvana Gril (Sobharani dāsī)
Vrsta gradiva: knjiga, mehka vezava
Jezik: Slovenščina
Založba: Jnana Bhakti Prada Trust

 

10,50 

60 na zalogi

Opis

Vedska kultura Indije je bila ezoterično gledano vedno na­predna, saj je raziskovala znanje o duši, o Bogu, ki je znotraj in zunaj, ob spoznavanju Vsevišnje Božanske Osebnosti pa je celo odkrila in prepoznala različne odnose z Bogom.

Transcendentalnih odnosov z Vsevišnjo Božansko Osebno­stjo si s svojimi nepopolnimi materialnimi čutili in znanjem ne moremo niti predstavljati, kaj šele uvideti. Vendar pa to transcendentalno znanje prek neprekinjenega nasledstva duhovnih učiteljev in učencev prenaša Sama Vse­višnja Božanska Osebnost. Najprej ga je posredovala Brahmi (kreator materialnega univerzuma), on ga je prenesel Nāradi, Nārada Vyāsi in Vyāsa Śukadevu. Ta proces nasledstva duhov­nih učiteljev in učencev je bistvo transcendentalnega znanja, ki je k nam sestopilo iz brezhibnega izvora. Treba mu je zaupati in mu po svojih najboljših močeh tudi slediti.

»Kaj je transcendentalna narava Boga? Kaj lahko izvemo o Njegovi vsemogočnosti in milosti? Kakšen je naš odnos z Njim, kako lahko ta odnos prepoznamo in Mu večno služimo?« To so teme, ki so zelo podrobno opisane ter obrazložene v velikem svetem spisu Śrīmad-Bhāgavatam, ki je bit vse vedske literatu­re. Śrīmad-Bhāgavatam vsebuje 12 spevov, najbolj pomembna navodila pa najdemo v Desetem spevu, ki je zelo privlačen in ga je prijetno brati, prav tako pa je v pomoč pri prakticiranju bhak­ti-yoge. Namen te knjižice je razložiti bistvo Desetega speva.

Dodatne informacije

Leto izdaje

2021

ISBN

978-961-94768-4-0

Strani

56

Format

203 x 127