Tretja od suhih krav

Avtor: Več avtorjev
Uredil: Boštjan M. Zupančič
Vrsta gradiva: Knjiga, mehka vezava
Jezik:
Slovenščina
Založba: Samozaložba

25,00 

Ni na zalogi

Šifra: 000265 Kategorije: , ,

Opis

Tretja od suhih krav je skrbno premišljeno in dokumentirano delo biologov, antropologinje, sociologov, psihologinje, pravnikov, etika in metafizika.

Gospodarska kriza se poglablja; ljudje so nezaposleni, hudo prikrajšani; pravni red je neumen nered; politične samopostrežbe so prazne; demokracija je poligon za manipoliranje z javnim mnenjem; snobizem je, elite ni, korupcija je; vrednot ni več. D-generacije se vrstijo.

Ta zahrbtna bolezen pa ni samo slovenska. Zdrs v amoralno paradigmo je pandemija. Nihče na tem ubogem planetu se pred njo ne more skriti. Depresivne reakcije in stokanje tu nič ne pomagajo: treba je razumeti, kaj in zakaj se dogaja, pa gorje je neprimerno laže prenašati, če vsaj vemo iz česa izvira. Socialna katastrofa je sicer neizbežnam, a na koncu tunela se svetlika drugačna luč.

Knjiga prinaša po desetih letih prvič celovit v pogled v usodne posledice delovanja sintetičnih kemikalij z učinkom hormonskih motilcev na posameznika in družbo: neplodnost, padec števila spermijev in testosterona ter feminizacija moških, eksplozija raka rodil ter dramatične družbene posledice teh dogajanj, ki ogrožajo same temelje vrste Homo sapiens

Dodatne informacije

Leto izdaje

2012

ISBN

978-961-933-950-3

Strani

319