Učinki informacijsko-komunikacijskih tehnologij

Urednici: Metka Stare, Maja Bučar
Vrsta gradiva: Knjiga, mehka vezava
Jezik: Slovenščina
Založba: FDV

4,80 

Šifra: 000365 Kategoriji: ,

Opis

Pričujoča knjiga je pomemben korak v smeri bolj sistematičnega analiziranja učinkov IKT na različnih ravneh, ki daje koristne smernice za ravnanje v prihodnosti tako podjetjem kot gospodarski politiki.

Na celovit način obravnava različne vidike merjenja prispevka informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) h gospodarski rasti, produktivnosti in uspešnosti v Sloveniji in pokaže, da imajo IKT pomemben vpliv na učinkovitost na makro in mikro ravni.

V knjigi je uporabljen inovativen pristop pri analizi IKT, saj uvajanje in merjenje učinkov IKT predstavi tako na ravni nacionalnega gospodarstva, sektorjev ter na ravni podjetja kot tudi s kvalitativno analizo študij primerov.

Avtorji ugotavljajo, da čeprav so IKT v osnovi tehnološki dosežek, njihove družbene posledice zaradi široke uporabe daleč presegajo njihovo tehnološko funkcionalnost. Ugotovitve analiz kažejo, da so nadaljnje investicije v IKT še kako pomembne za konkurenčnost podjetij in Slovenije v celoti, seveda upoštevaje nujnost boljšega izkoriščanja potencialov IKT in spremljajočih sprememb na področju organizacije, izobraževanja in usposabljanja.

Dodatne informacije

Leto izdaje

2005

ISBN

961-235-208-9

Strani

186

Format