Pravila in pogoji poslovanja v spletni knjigarni

Pravila in splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti med upraviteljem spletne knjigarne in uporabniki. Uporabnik spletne strani www.respublications.eu z naročilom soglaša, da je seznanjen in da se strinja s pravili in pogoji poslovanja v spletni knjigarni ter varstvom osebnih podatkov. Naročilo kupca ima značaj pogodbe, ki je zavezujoča tako za kupca kot za prodajalca. Pogodba je na pisno zahtevo kupca dostopna sedežu na Zavoda Jnana Bhakti Prada Trust ali preko elektronske pošte. Glede na to, da se lahko pravila in pogoji poslovanja v spletni knjigarni kadar koli spremenijo, uporabnikom svetujemo, da jih pred vsakokratnim nakupom preberejo.

 • Zavod Jnana Bhakti Prada Trust, zavod za raziskovalno in razvojno dejavnost na področju filozofije formalne sistematizacije vdanosti, bhakti joge – Celje
 • Mariborska cesta 2, 3000 Celje
 • Tel. +386 070 358 395
 • E-pošta: knjigarna@respublications.eu
 • www.respublications.eu
 • Davčna številka: 69314888
 • Matična številka: 8048967000
 • TRR: SI56 6100 0001 6807 343 (DELAVSKA HRANILNICA d. d. LJUBLJANA)

Registracija

Prijava in registracija je možna preko obrazca za registracijo. Z registracijo v sistem spletne knjigarne www.respublications.eu uporabnik soglaša, da je seznanjen s pravili in splošnimi pogoji poslovanja ter da se z njimi strinja. Postopek registracije lahko uporabnik izpelje tudi med samim postopkom nakupa, možen pa je tudi nakup brez registracije, in sicer v primeru, ko uporabnik naroči knjige preko spletne pošte ali telefona. Registracija prav tako ni potrebna v primeru prenosa prosto dostopnih e-knjig. V primeru, ko uporabnik odda svoje naročilo preko e-poštnega obrazca ali preko telefona, se to smatra, da se strinja s pravili in splošnimi pogoji. Z registracijo pridobi uporabnik pravico do uporabe spletne knjigarne ter storitev, ki jih ta nudi.

Uporabnik se v primeru nakupa ali izposoje e-knjig registrira v spletni knjigarni in knjižnici Biblos, s čimer soglaša, da je seznanjen s pravili in splošnimi pogoji poslovanja ter da se z njimi strinja (www.biblos.si/pogoji-poslovanja).

Nakupovanje – naročanje

Spletna knjigarna omogoča nakup novih knjig, rabljenih knjig, e-knjig in prenos prosto dostopnih e-knjig Založbe Jnana Bhakti Prada Trust, kakor tudi drugih založb. Postopek naročanja knjig je opisan v nadaljevanju. Za izvedbo naročila je potrebna registracija. Nakup ali izposoja e-knjig se opravi preko spletne knjigarne in knjižnice Biblos, kjer se mora uporabnik za nakup ali izposojo registrirani, s čimer soglaša, da je seznanjen s pravili in splošnimi pogoji poslovanja ter da se z njimi strinja (www.biblos.si/pogoji-poslovanja).
Spletna knjigarna omogoča naročilo knjig 24 ur na dan. Artikli na zalogi, naročeni od ponedeljka do petka do 12h, bodo odpremljeni še isti dan oziroma najkasneje v 24 urah od prejema naročila. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo izvedena prvi naslednji delovni dan. Za rabljene knjige in artikle, ki jih trenutno nimamo na zalogi, velja rok dobave 3 do 7 dni.

Prednaročila in Zakon o enotni ceni

V Sloveniji v skladu z Zakonom o enotni ceni knjige, za obdobje šestih mesecev od izdaje knjige, veljala enotna cena knjige. V tem obdobju knjig v spletni knjigarni ni možno kupiti knjig po znižani ceni oziroma za nakup novih knjig mlajših od 6 mesecev, ni možno upoštevati nobenih popustov, razen v nekaterih izjemah.

Založnik lahko v času trajanja enotne cene knjige za vse končne kupce, določi popuste v
naslednjih primerih:

 • za naročilo cele zbirke ali serije, v kateri je naslov izšel;
 • za naročilo in plačilo pred izidom v prednaročilu;

Založnik lahko v času trajanja enotne cene knjige določi tudi naslednje popuste pod posebnimi pogoji:

 • na knjižnih sejmih, kjer lahko založnik ponudi do vključno 20 odstotni sejemski popust;
 • na predstavitvenih dogodkih določene knjige, kjer lahko založnik ponudi do vključno 20 odstotni popust, ki je vezan na predstavljeno knjigo ter na dan in lokacijo dogodka.

V spletni knjigarni v času trajanja enotne cene knjige, za vse končne kupce pod enakimi pogoji in sočasno na celotnem ozemlju Slovenije, velja 20 odstotni popust za naročila cele zbirke ali serije, v kateri je naslov izšel in za naročila ter plačilo pred izidom v prednaročilu. Prednaročniški popust velja le za naročila in plačila, prejeta do konca prednaročniške akcije. Knjige iz prednaročila je možno plačati le po predračunu, ki vam ga bomo po prejetem naročilu poslali na e-poštni naslov. Dostavo knjige lahko pričakujete v 1-2 dneh od izteka zbiranja prednaročil.

Način plačila in plačilni pogoji

Spletna knjigarna Respublications.eu omogoča nakupovanje registriranim uporabnikom in neregistriranim uporabnikom. Registrirani uporabniki lahko nakup opravijo samostojno preko nakupovalne košarice, neregistrirani uporabniki pa lahko naročilo oddajo po e-pošti knjigarna@respublications.eu ali na telefonski številki +386 70 800 571. Za naročene artikle vam nudimo naslednje možnosti plačil;

 • Plačilo po predračunu
 • Plačilo po povzetju
 • Plačilo s kreditno kartico
 • Plačilo preko PayPal računa
 • Plačilo z gotovino na sedežu podjetja Zavod Jnana Bhakti Prada Trust. (med 10.00 in 12.00, od ponedeljka do petka oziroma po predhodnem dogovoru)

Plačilo po predračunu.

Po potrditvi naročila boste po elektronski pošti, skupaj z vsemi podatki za nakazilo, prejeli predračun. Naročene artikle vam bomo dostavili, ko bo račun poravnan v celoti. V primeru delnega plačila ostanejo naročeni artikli v lasti zavoda, dokler račun ni poravnan v celoti. Predračun ima veljavnost 8-dni od prejema na vaš e-poštni naslov. Za čim hitrejšo izvedbo naročila vam priporočamo, da nam potrdilo o plačilu pošljete na e-poštni naslov knjigarna@respublications.eu. Za prednaročila velja le možnost plačila po predračunu.Podatki za nakazila na TRR: SI56 6100 0001 6807 343

BIC banke: HDELSI22

Plačilo po povzetju.

Naročene artikle plačate v gotovini ali s plačilno kartico ob prejemu naročenega artikla, ki vam ga bo dostavila Pošta Slovenije. Pri plačilu po povzetju zaračunamo strošek storitve odkupnine v višini 1,92 €, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Strošek storitve odkupnine in strošek embaliranja in odpreme skupaj znašata 6,22 €. Strošek storitve odkupnine krije kupec tudi v primeru brezplačne dostave. V izogib plačila stroška storitve odkupnine vam predlagamo, da izberete drugo plačilno možnost. Plačilo po povzetju ni mogoče za dostavo v tujino.

Plačilo s kreditno kartico

Po oddaji naročila boste preusmerjeni v varno okolje za plačevanje s plačilnimi karticami, na spletne strani, ki jih upravlja procesni center Stripe. Vpišite številko kartice, kodo CVC (trimestna številka na hrbtni strani kartice v prostoru za podpis) ter veljavnost kartice. Do teh podatkov knjigarna Respublications oziroma upravljavec knjigarne, v tem primeru Zavod Jnana Bhakti Prada Trust nima dostopa. S kartico lahko plačate tudi preko storitve Google pay. Plačilo je možno z naslednjimi plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, American Express, Discover & Diners in China UnionPay.

Nakup preko storitve PayPal.

Nakup v spletni knjigarni je možen tudi preko storitve PayPal. Za plačevanje izbranih artiklov računa pri PayPalu ne potrebujete. V spletni knjigarni vam bo pred oddajo naročila omogočena izbira plačila, in ko izberete PayPal, se vam odpre PayPal vmesnik, kjer potrdite plačilo. Nato vas vmesnik preusmeri nazaj v spletno trgovino, kjer vam je omogočen zaključek nakupa in potrditev opravljene transakcije. Plačilo preko storitve PayPal, vključuje tudi strošek provizije za transakcija, ki ga zaračuna PayPal, in sicer v višini 0,50 €. Strošek provizije za transakcija in strošek embaliranja ter odpreme skupaj znašata 4,80 €. V primeru morebitnih vprašanja ali težav nas pokličite na tel. št. 070 358 395 ali nam pišite na e-poštni naslov info.jnanbhaktiprada@gmail.com.

Osebni prevzem

Če v naročilu označite, da boste blago prevzeli sami v prostorih podjetja Zavoda Jnana Bhakti Prada Trust, Mariborska cesta 2, 3000 Celje, boste po e-pošti dobili obvestilo, ko bo blago pripravljeno za prevzem. Naročene artikle je možno prevzeti v roku 30 dni, v nasprotnem primeru se naročilo razveljavi. Plačilo je omogočeno z gotovino.

Dostava

Rok dostave artiklov na zalogi, naročenih od ponedeljka do petka do 12.00, je predvidoma od 1 do 3 dni, za artikle, ki jih nimamo na zalogi, velja rok dostave 3 do 7 dni. Naročnik plača stroške embaliranje in odpreme, ki znašajo 4,30 €.

Pri plačilu preko storitve PayPal kupec krije tudi strošek provizije, ki jo zaračuna PayPal za vsako posamezno transakcijo, in sicer pavšalni znesek v višini 0,50 €. Strošek provizije za transakcijo in strošek embaliranja ter odpreme skupaj znašata 4,80 €.

Pri plačilu po povzetju zaračunamo še strošek storitve odkupnine v višini 1,92 €, ki skupaj s stroškom embaliranja in odpreme znaša 6,22 €. Pri naročilu knjig v vrednosti nad 35 € sta embaliranje in odprema brezplačna. V primeru brezplačne dostave in plačila po povzetju strošek storitve odkupnine v višini 1,92 € krije kupec. Za dostavo izven Slovenije se obračuna poštnina po ceniku Pošte Slovenije – Cenik za mednarodni promet. Naročene artikle na področju Slovenije dostavlja Pošta Slovenije.

Cene

Vrednost knjig v spletni knjigarni www.respublications.eu je izražena v evrih (€). Cene v spletni knjigarni ne vključujejo ddv-ja. Ddv ni obračunan na podlagi 94. člena 1. odstavka ZDDV-1. Cene veljajo do preklica. Stroški poštnine in pakiranja niso vključeni v ceno in se zaračunavajo posebej. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak pri cenah ter napisanem besedilu.

Reklamacije

Zavod Jnana Bhakti Prada Trust se zavezuje, da bo upošteval reklamacije v petnajstih dneh po prejemu blaga. Pritožbe oziroma reklamacije lahko podate pisno po elektronski pošti na info.jnanabhaktiprada@gmail.com ali na naslov Zavod Jnana Bhakti Prada Trust, Mariborska cesta 2, 3000 Celje. Za stvarne napake, torej napake, pri katerih blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.), je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Reklamacija iz naslova stvarne napake za vsak izdelek, ki ga je kupec kupil od prodajalca, se lahko uveljavlja le pri prodajalcu, in sicer v dveh mesecih od odkritja napake. Kupec je dolžan natančneje opisati napako in prodajalcu tudi omogočiti, da stvar pregleda. Za napake, ki se na izdelku pokažejo dve leti od prevzema, pa prodajalec ne odgovarja več. Po pravilnem izvedenem postopku prodajalca o stvarni napaki ima potrošnik pravico od prodajalca po lastni izbiri zahtevati vračilo vplačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska. Če napaka ni sporna, mora podjetje najpozneje v roku osmih dni ugoditi kupčevi zahtevi. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v nekem roku podati potrošniku pisni odgovor. Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov založbe s pripisom “reklamacija”. Blago bomo zamenjali in odposlali najkasneje v sedmih dneh od prejema pošiljke. V primeru, da blaga, ki je predmet reklamacije, ni na zalogi, bo prodajalec vrnil kupnino kupcu najkasneje v 10 dneh po prejemu reklamiranega blaga. Pridržujemo si pravice do presojanja upravičenosti reklamacije.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

V skladu z veljavno zakonodajo ima kupec pri nakupu preko spleta, pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prevzema blaga. Kupec lahko blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrne na naslov založbe v 15 dneh od prejema ali pisno obvesti prodajalca o odstopu od nakupa (pripis »vračilo«) v 15 dneh od nakupa in nato v 15 dneh po oddaji obvestila na založbo vrne blago nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v ustrezni embalaži s priloženim originalnim računom. Prodajalec povrne celotno kupnino v 15 delovnih dneh na osebni račun kupca, ko so izpolnjeni omenjeni pogoji. Ob vračilu blaga je treba navesti številko transakcijskega računa s pripadajočimi osebnimi podatki. Stroške vračila v celoti nosi kupec.

Varovanje osebnih podatkov

Zavod Jnana Bhakti Prada Trust spoštuje vašo zasebnost, zato želimo v največji možni meri zagotoviti varstvo vaših osebnih podatkov, ki jih uporabljamo za zagotavljanje ustreznejših storitev in informacij svojim uporabnikom. Izjava o zasebnosti je pripravljena v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov; Uradni list RS št. 59/99, 57/01), njen namen je podati bistvene informacije o naši zasebnosti ter o možnostih, ki jih imate na voljo pri načinu zbiranja in uporabe podatkov na spletu.

Za obdelavo osebnih podatkov je potrebna osebna privolitev posameznika, ki je lahko pisna, ustna ali pa druga ustrezna prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen. V primeru uporabe spletne knjigarne oziroma registracije uporabnika na spletnem mestu www.respublications.eu se za osebno privolitev uporabnika šteje njegova registracija, s čimer potrjuje, da se strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu.

Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete pod zavihkom Izjava o zasebnosti. Svetujemo vam, da izjavo skrbno preberite, preden podate privolitev za zbiranje ali obdelavo osebnih podatkov. Kakršna koli vprašanja v zvezi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.respublications.eu nam lahko posredujete na e-poštni naslov info.jnanabhaktiprada@gmail.com.

Pravno obvestilo

Spletna stran www.respublications.eu je last Zavoda Jnana Bhakti Prada Trust, ki je tudi upravljavec spletne strani, za katero veljajo slovenski kakor tudi mednarodni predpisi glede avtorstva in intelektualne lastnine. Vsebina objavljena na tej spletni strani je v izključni lasti Zavoda Jnana Bhakti Prada Trust oziroma avtorjev posameznih vsebin in je v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ter se lahko uporablja zgolj v nekomercialne namene. Vsebine spletnih strani ni dovoljeno prepisovati, razmnoževati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način razširjati, brez dovoljenja oziroma soglasja Zavoda Jnana Bhakti Prada Trust. Nespoštovanje teh določil se smatra za kršitev avtorskih pravic in je podlaga za kršiteljevo civilno in kazensko odgovornost. Vsak neupravičeni vstop v informacijski sistem in namerna zloraba le tega, se smatra za kaznivo dejanje in je prav tako podlaga za kazensko odgovornost. Zavoda Jnana bhakti Prada Trust ne prevzema nobene odgovornosti v primeru netočnosti in napak v zvezi z vsebino ter morebitnih posledic, ki bi nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni knjigarni ali motenji in začasnega nedelovanja spletne knjigarne.

Končna določila

Uporabnik ob registraciji oziroma ob nakupu potrjuje, da je seznanjen in da se strinja s pravili in pogoji poslovanja v spletni knjigarni www.respublications.eu. Vsa navedena pravila in pogoji so zavezujoči za obe strani, tako za kupca kot tudi za založbo.

Upravljavec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe splošnih pogojev na spletnem mestu www.respublications.eu. Upravljavec spletne knjigarne ne prevzema odgovornosti za verodostojnost in točnost podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov je dolžan poskrbeti uporabnik sam. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.  Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu ter pravico do preklica naročila, če je artikel v času oddaje naročila pošel. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno, v nasprotnem primeru je pristojno sodišče v Celju.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka od 10h do 18h, na tel. št. 070 358 395 ali na e-poštnem naslovu info.jnanabhaktiprada@gmail.com.

Želimo vam dober nakup in prijetno branje!

Zavod Jnana Bhakti Prada Trust