Zakupite knjigo

Spletna knjigarna www.respublications.eu poleg nakupa knjig, e-knjig, rabljenih knjig in prenosa prosto dostopnih e-knjig omogoča tudi zakup neomejenega števila knjig. Zakup knjig prihrani vaš čas, denar, prostor na knjižnih policah.

Kaj pravzaprav nudimo?

Nudimo številne možnosti za pridobitev literature po ugodnih cenah:

  • Zakup knjig – najcenejši, najhitrejši in najučinkovitejši način za pridobitev literature je, da knjige zakupite. Knjige lahko zakupite za določeno obdobje, po izteku dogovorjenega obdobja zakupa, knjige preprosto vrnete brez plačila poštnine. Z možnostjo zakupa knjig lahko prihranite vse do 90 %.
  • E-knjige – Zanimanje za e-knjige se iz leta v leto povečuje. Uporaba e-knjig, ki jih lahko preprosto prenesete s spleta in shranite na svoj priljubljeni bralnik, je cenovno ugodna in okolju prijazna izbira.
  • Nakup nove ali rabljene literature – ponujamo vam možnost takojšnega nakupa nove ali rabljene literature. Rabljene knjige so različno ohranjene, vendar so še vedno v uporabnem stanju. Poškodovane, raztrgane ali neuporabne knjige odstranimo iz ponudbe.

Kaj zakup knjig pravzaprav pomeni?

Kadar knjigo zakupite, to pomeni, da za določeno obdobje, ko imate knjigo v uporabi, zanjo plačate določen znesek. Ko knjigo zakupite, zanjo plačate polno ceno, vendar ko knjigo vrnete, vam vrnemo določen odstotek zneska, ki ste ga plačali ob zakupu, glede na ohranjenost knjige oziroma glede na to, v kakšnem stanju vrnete knjigo. Več o ohranjenosti knjig si oglejte v poglavju Ohranjenost knjige.

Je ceneje, da knjigo kupite ali da jo zakupite? Naj vam pomagamo, da se boste pravilno odločili.

Če bi radi prihranili do 90 % glede na cene novih knjige, če ne želite obdržati knjige po končanem študijskem letu in dobro skrbite za svoje knjige (jih ne popisujete in označujete besedila) ter ste skrbni glede vpliv na okolje, potem ste primeren kandidat za zakup knjig.

Če ste nagnjeni k temu, da pogosto označujete besedilo v knjigi ali poškodujete knjige, jih izgubite ali pa želite morda obdržati knjige po končanem študijskem letu za nadaljnjo uporabo, potem zakup knjig ni najbolj primerna možnost za vas. Zagotovo bo bolje, da knjigo kupite, bodisi novo bodisi rabljeno.

Nekaj nasvetov za zakup študijske literature

  • Poskrbite za pravočasen zakup študijske literature po najboljši ceni.
  • Obdobje zakupa – knjigo lahko zakupite za mesec, celoten semester, eno študijsko leto ali celoten študij. Izberite obdobje najema, ki ustreza vašim potrebam.
  • Označevanje, beleženje in pisanje v knjigo – zakup knjig omogoča ponovno uporabo in recikliranje knjig. Upamo, da boste izposojeno knjigo vrnili v stanju, ki bo omogočal ponovno uporabo knjige. Bodite previdni, da ne boste popisali knjige oziroma označevali besedila ali uničili knjige, saj boste v nasprotnem primeru morali knjigo plačati v celoti. Če ste tip študenta, ki rad označuje besedilo ali piše v svojo knjigo, bo verjetno bolje, da kupite novo ali rabljeno knjigo.
  • Preverite ISBN – mnoge knjige imajo isti naslov in mnogi avtorji imajo isto ime. Najboljši način za zagotovitev natančne knjige, ki jo potrebujete, je iskanje po ISBN (mednarodna standardna številka knjige). Ta številka je edinstvena za določeno izdajo naslova avtorja knjige.

Zamudne pristojbine

Če knjige ne vrnete pravočasno, bomo vaš zakup samodejno podaljšali za 15-dni. Če po tem 15–dnevnem roku knjige še vedno ne boste vrnili, bomo vaš zakup spremenili v nakup.

Ohranjenost knjige

NOVA: Knjiga je popolnoma nova in neprebrana, v popolnem stanju. Ovitek knjige je nedotaknjen, platnice in strani so nedotaknjene; knjiga je primerna za darilo.

KOT NOVA: Očitno nerabljena knjiga v popolnem stanju. Primerna za darilo.

ZELO DOBRA: Knjiga je bila prebrana, vendar je še vedno v odličnem stanju. Strani so nedotaknjene in besedilo ni podčrtano. Brez poudarkov ali opomb.

DOBRA: Dobra knjiga za branje, listi so čisti in celi. Ovitek knjige je ohranjen (če ga knjiga ima). Platnica je lahko obrabljena, na straneh pa je lahko nekaj opomb in poudarkov besedila.

SPREJEMLJIVA: Uporabna knjiga. Platnica je lahko slabše obrabljena. Strani lahko vsebujejo veliko opomb ali poudarkov, vendar je besedilo prepoznavno.