Dogodki, Novice

Pogovor z dr. Dinilom Paulom, avtorjem knjige Ajurveda v vsakdanjem življenju

Vljudno vabljeni na pogovor z dr. Dinilom Paulom, avtorjem knjige Ajurveda v vsakdanjem življenju, ki je  izšla 26. novembra 2022 pri založbi Jnana Bhakti Prada Trust.
Pogovor bo vodil Tibor Hercigonja
Mladinski center Celje, torek 27. decembra, ob 18.00.
O KNJIGI
Dr. Dinil v knjigi opredeljuje temeljne ajurvedske teorije in pojme, ki zadevajo svojstva materialne narave, pet elementov, pomen treh doš, edinstveno sestavo treh doš glede na prirojeno naravo oziroma psiho-biološki temperament; prebavni ogenj; notranje strupe, ki se kažejo kot simptomi nepravilnega presnovnega delovanja; tehnike za odstranjevanje strupenih elementov iz telesa; biološke procese, ki kažejo endogeno, merljivo nihanje znotraj enega dneva; dnevni režim, ki je oblikovan v skladu z razumevanjem prevlade posamezne doše in glede na različne dele dneva, kakor tudi številne nasvete in smernice za odpravljanje simptomov bolezni in zdravljenje bolezni, zdrav življenjski slog, vzpostavitev notranjega ravnovesja, dvig imunskega sistema, očiščenje telesa in duha, uporabo zelišč, splošno dobro počutje, učinkovito spanje, uravnoteženo prehranjevanje in zdravo spolnost.
O AVTORJU
Dr. Dinil Paul prihaja iz južne Indije, kjer je tudi zaključil študij ajurvedske medicine. Leta 2010 se je po 6 letih študija pridružil Arya Vaidya Pharmacy (AVP) v Coimbatoreju, Indija, kjer je imel priložnost delati z odličnimi zdravniki in učitelji ajurvede ter si pridobivati klinične in pedagoške izkušnje. Leta 2016 se je preselil v Latvijo, kjer se je pridružil novemu projektu AVP Baltics SIA, ki vodi klinične, akademske in raziskovalne dejavnosti po vsej Evropi. Za čas svojega delovanja je napisal več člankov in imel več intervjujev na temo ajurvedskega zdravljenja. Knjiga, z naslovom Ajurveda v vsakdanjem življenju, je njegova prva samostojna publikacija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja