Dogodki, Novice

Predstavitev knjige ŠRI ČAITANJA UPANIŠADA

Pri založbi Jnana Bhakti Prada Trust 28. marca izide nova knjiga v slovenskem jeziku z naslovom ŠRI ČAITANJA UPANIŠADA. Ob izidu knjige vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na spletni predstavitvi, ki se bo odvijala 27. marca, ob 18. uri. Tematiko knjige bo predstavil prevajalec in urednik knjige Tibor Hercigonja.

O KNJIGI

Filozofske razprave, znane kot Upaniṣade, zavzemajo častno mesto v dolgi zgodovini človekovega prizadevanja, da bi doumeli Absolutno resnico, ki je onkraj dosega empiričnega znanja. Na ta način označujejo začetek transcendentalnega znanja, ki tvori esenco Ved v smislu najvišje oblike filozofskega znanja, zato se smatrajo kot glava Ved (śruti śiraś). Poznane so tudi kot Vedānta, konec oziroma zaključek (anta) vsega znanja (veda).

Śrī Caitanya Upaniṣad je vaiṣṇavska Upaniṣada in uživa svojevrsten ugled med Upaniṣadami. Opisuje edinstven položaj in pojavitev Śrī Caitanye Mahāprabhuja ter veličasten položaj in pomembnost mahā-mantre. Napisana je v sanskrtskem jeziku in je tesno povezana s starodavno Atharva Vedo. Śrī Caitanya Upaniṣado je objavil Śrīla Bhaktivinoda Ṭhākura in je prvotno izšla pri založbi Śrī Caitanya Press leta 1887 v Kalkuti v Bengaliji. Leta 1977 je v Vṛndāvani ta redki dragulj v angleščino verodostojno prevedel učenec Njegove Božanske milosti Śrīla Prabhupade. V slovenski izdaji predstvljamo celoten prevod Śrī Caitanya Upaniṣade iz Atharva Vede s komentarji Śrīla Śacīdanande Bhaktivinode Ṭhākure – Śrī Caitanya-Caraṇāmṛta-bhāṣya.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja